BUURTLABEL uitgereikt in Harderwijk

Het verkeersteam staat klaar.

Op woensdag 29 oktober heeft Emmy Kleinsman namens Veilig Verkeer Nederland een buurtlabel uitgereikt aan de voorzitter van het buurtteam Boutenslaan / Schrijverswijk, Amanda Smit. De uitreiking werd omlijst met een aantal activiteiten en waren de bewoners betrokken.

 

Het buurtlabel wordt aan die bewonersgroepen uitgereikt die zich actief inzetten voor een verkeersveiligbuurt. Een buurt waar de bewoners rekening houden met elkaar en de kinderen de ruimte krijgen om te kunnen spelen. Om de contacten te verstevigen schenkt VVN ook een grote picknick tafel waar de bewoners elkaar kunnen treffen en bijpraten.

Deze middag was er een fietsenmaker aanwezig die de verlichting ter plekke herstelde en lieten stadstoezicht met de wijkagent, kinderen een verkeerscontrole uitvoeren om bestuurders attent te maken op de snelheid in hun buurt.

Het buurtlabel is niet vrijblijvend want er wordt een overeenkomst getekend tussen VVN en het buurtteam dat de bewoners zich de komende drie jaar, zullen inzetten met acties, om de buurt nog verkeersveiliger te maken. Doen de bewoners niets meer dan raken zij het buurtlabel kwijt.

Voorlopig wordt er naar een mooi plekje gezocht voor de pciknicktafel en wordt het bord opgehangen bij de toegang naar de buurt.